Nederland Heren XV winnen overtuigend van Moldavië!

Nederland Heren XV winnen overtuigend van Moldavië!

Zaterdag, 19 november 2016 @ 15:00

De Heren XV zijn hun campagne in de Trophy Poule 2016 – 2017 goed begonnen. Twee weken gelden werd al gewonnen van Oekraïne en ook de 1ste thuiswedstijd van het seizoen werd overtuigend gewonnen van Moldavië. De wedstrijdstrategie was duidelijk. Snel oplopen in de verdediging en laag tacklen, aanvallend vanuit de backs waar de kracht ligt van Nederland met snelle en behendige centres zoals Rik Roovers en David Weersma en sterke finishers zoals Sep Visser en Josh Gascoigne.

De score eerste kwam vanuit een penalty kick door David Weersma in de 6e minuut. De daarop volgende kick-off van Moldavië ging direct uit en gaf Nederland een scrum op de middenlijn. Na een sublieme set-piece move, geïnitieerd door meesterstrateeg Storm Carrol, kon de eerste try van de wedstrijd op naam van captain Rik Roovers worden toegevoegd op het scorebord. De conversie was raak en bracht de score op 10 – 0 voor Nederland. De volgende score zou niet lang op zich laten wachten. Een charge down op een clearance kick van Moldavië stelde uitblinker Dirk Danen in staat om de score te vergroten naar 15 – 0 in de 11de minuut. Ook deze conversie ging tussen de palen door David Weersma, uitkomend voor FC Saint-Claude in Frankrijk, score 17-0. De eerste score van Moldavië kwam in de 16e minuut op naam van nummer 8 Maxim Gargalic vanuit een scrum op de 5-meter lijn. De conversie werd gemist. Nederland herstelde zich snel en Sep Visser scoorde nog geen twee minuten later na een fantastisch counter aanval van fullback Josh Gascoigne. Deze conversie ging helaas net naast, score 22 – 5. Nog geen 10 minuten was het weer raak. Dirk Danen beukte na een gewonnen line-out vlakbij de try lijn door de scrum-half van Moldavië om zijn 2e try van de wedstrijd te drukken. De tweede try voor Moldavië kwam op het einde van de 1ste helft. Na sterk werk van de forwardsen dook de nummer 13 Victor Arhip over de ruck om de try te drukken. Deze conversie werd wel benut en bracht de score op 27-10. De laatste try van de 1ste helft kwam op naam van Josh Gascoigne na een fantastisch uitgespeelde move door de backs! Score in de rust 32 -12 voor Nederland!

Het duurde ook niet lang in de tweede helft voordat Nederland weer aan scoren toe kwam. Na een sterke steal en mooie offload werk scoorde Mark Darlington in de 6e minuut. De conversie was raak en bracht de score op 39-12. Na deze score werd het spel wat minder aan beide kanten. De wedstrijd was gespeeld. Er werd veel gewisseld aan beide kanten. De laatste try van Nederland is de 2e try van Josh Gascoigne die met een man over aan de zijkant met een dummy een speler van Moldavië het veld instuurde en kon scoren aan de buitenkant. De laatste try van de wedstrijd was voor Maxim Gargalic van Moldavië en bracht hiermee de eindscore op 44-17.

Man of the Match is Sep Visser met twee tries, betrokkenheid bij bijna iedere try en zijn work rate. Gefeliciteerd Sep!

De volgende wedstrijd is tegen Portugal en zal maart volgend jaar worden gespeeld. Portugal won afgelopen weekend hun wedstrijd tegen Zwitserland met soortgelijk spel als dat van Nederland.