Nederland Heren XV verliezen in de tweede helft van Portugal!

Nederland Heren XV verliezen in de tweede helft van Portugal!

De zegereeks van het Nederlands Rugby Heren XV team is geëindigd door een nederlaag tegen Portugal. Hierdoor zakt Nederland naar de 2e plek in de European Trophy poule.

In de eerste helft gingen de teams gelijk op. De eerste scores kwamen al vroeg in de wedstrijd. Aan beide kanten een try waar alleen door Nederland de conversie ook werd benut. Hierdoor stond de wedstrijd op 7-5 in het voordeel voor Nederland. De try werd trouwens gescoord door Sep visser en de conversie benut door Liam McBride. Na een benutte penalty stond de score in de rust op 10 – 5 voor Nederland.

In de tweede helft was Portugal de bovenliggende partij. Zij waren net iets fitter en iets scherper. Fouten vanuit het Nederlandse kamp werden direct afgestraft door de Portugezen. Hierdoor eindigde de wedstrijd 10 -26 in het voordeel voor Portugal. Een zwaar bevochten wedstrijd met een teleurstellend resultaat. Nu ligt de focus volledig op de interland tegen Zwitserland.

Vanuit rugby Nederland willen wij alle fans bedanken die aanwezig waren tijdens de interland. Voor de jongens gaf dit een enorme boost. Wij hopen dat jullie dan ook weer aanwezig willen zijn als we tegen Zwitserland aantreden. Deze interland wordt gespeeld op 18 maart om 15:00 uur in Amsterdam. Hopelijk tot dan!