Nationale kampioenschappen Sevens

Nationale kampioenschappen Sevens

Zondag 26 mei werden de Nationale Kampioenschappen Sevens voor dames en heren gehouden bij Rugby Club Hilversum. Omdat het Sportpark in Amsterdam geen gelegenheid heeft de velden beschikbaar te stellen vanwege het langlopende voelbalseizoen, vond het toernooi zoals vanouds weer bij Rugby Club Hilversum plaats.

DAMES

Met heerlijk weer werd er op 4 velden de poulefases gespeeld. Bij de Dames werd er door 8 teams gestreden om de titel. AAC Rugby wilde natuurlijk graag ook deze titel winnen en dat is ze ook gelukt. Door in de poulefase alle wedstrijden ruim te winnen en ook geen moeite te hebben met de tegenstanders in de knock out fase, speelde AAC tegen de dames van Castricum de finale. Een eindstand van 24-7 maakte dat AAC dames ook verdiend deze titel gewonnen hebben.

 

HEREN

Bij de Heren waren de wedstrijden soms wat spannender er werd er van de top van de ereklasse het meest verwacht maar ook de andere teams moeten niet onderschat worden. Zou het Rugby Club ‘t Gooi lukken de titel te verdedigen of zou Rugby Club DIOK de “dubbel” kunnen winnen zoals gebeurde bij de dames van AAC. Helaas hadden een aantal teams soms nog op het laatste moment afgemeld maar al met al zijn er mooie en spannende wedstrijden gespeeld. Rugby Club Hilversum speelde de finale tegen de Castricumse Rugby Club. Beide teams moesten er hard voor werken de finale te halen. Castricum speelde een spannende halve finale waar na de reguliere speeltijd de stand 21-21 was tegen ASRV Ascrum en Castricum uiteindelijk na sudden death de finale behaalde. Hilversum rekende in de halve finale met Oisterwijk Oysters af en keek ook tegen een 10-10 gelijk stand aan vlak voor tijd. Maar door een winnende try vlak voor tijd werd er gewonnen met 15-10 en won Rugby Club Hilversum de titel en namen daarmee ook de bijbehorende Denis Power Memorial Trofee in ontvangt.