In memoriam: Hadewijch van Hilten (1977-2018)

Zoekveld

In memoriam: Hadewijch van Hilten (1977-2018)

Op 17 april is RUS-speelster en oud-Nederlands teamspeelster Hadewijch van Hilten overleden.

Hadewijch was een enorm gepassioneerde rugbyspeelster die in 2003 is begonnen met rugby bij de Rugbyende Utrechtse Studenten (RUS). Zij was een gedreven en getalenteerde hooker. Het duurde slechts een klein jaar voordat zij uitgenodigd werd voor het Nederlands Team waar zij van 2005 tot 2011 speelde als hooker met een ongeëvenaarde ingooi bij de line-out. Hadewijch heeft mogen schitteren op zeven Europese Kampioenschappen en twee Sevens kampioenschappen. Hoogtepunten van haar rugbycarrière waren de reis naar en de wedstrijden tegen het nationaal team van Zuid-Afrika in 2006.

Hadewijch is onverwacht in Brasillia overleden, waar zij op dat moment woonachtig was met haar vrouw Nina. Hadewijch was ook daar actief op het rugbyveld; zowel als speelster en als trainer. Zij was een onvergetelijke aanwezigheid en liet op iedereen een grote indruk achter; we gaan haar niet alleen op maar ook naast het veld enorm missen.


Wij zijn enorm aangeslagen door dit verdrietige en niet te bevatten nieuws. Wij wensen haar geliefde Nina, haar vrienden en haar familie veel sterkte.


Aanstaande zondag houden beide teams van RUS een minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd om deze fantastische speelster te herdenken. Andere clubs in Nederland zullen ook bekend zijn met het fenomeen Hadewijch en worden uitgenodigd om haar op dezelfde manier te gedenken.