Mats Marcker en Tijmen Vader behalen level 4 diploma

Mats Marcker en Tijmen Vader behalen level 4 diploma

Mats en Tijmen verwierven beiden het hoogste rugbydiploma voor coaching. Mats startte in 2011 de opleiding met 11 andere coaches. Voor Mats is het trainersdiploma een logisch gevolg van zijn rugbycarrière. Mats kwam velen malen uit voor het Nederlands team, zowel voor de heren XV als het Sevens team. Maar ook als trainer heeft Mats een imposante lijst met verenigingen achter zijn naam staan: Haagsche RC, RC Waterland, RC Hilversum en natuurlijk RC Castricum, de vereniging waar Mats vandaan komt.
Wat heeft deze opleiding voor je betekent?
“De opleiding heeft mij veel gebracht. Ik ben mij bewust geworden van de verschillende manieren van trainingen geven. Ik denk snel in “Big Pictures”, maar door de Tulip methode kan ik makkelijker schakelen. Eerst het grote plaatje en dan inzoomen, wat gaat er fout en welke techniek moet ik gaan verbeteren.
Ook de gastdocenten zoals Bert Brouwer van handbal vond ik inspirerend. Zijn visie heeft hij neergelegd bij de Nederlandse handballers en de dames worden tweede van de wereld. “

Tijmen is afkomstig van de Alkmaarse RUFC en hoofdtrainer van <18. Vorig weekend presteerde <18 boven alle verwachtingen door het hoger geplaatste <18 team van Duitsland in Heidelberg met 26-0 te verslaan.
Tijmen heeft alle opleidingen razendsnel doorlopen. Zijn achtergrond als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener heeft hem daarbij geholpen.  Tijmen begon in 2014 aan de level 4 opleiding. De eisen voor deze opleiding zijn stevig. Ook is deze opleiding nu sportgeneriek, wat wil zeggen dat verschillende sportbonden samen deze opleiding onder toezicht van NOC/NSF verzorgen.
Wat heeft deze opleiding Tijmen gebracht: “Er waren meerdere sporten tijdens mijn opleiding vertegenwoordigd. Op het gebied van periodisering heb ik veel geleerd van schaatsen en zwemmen. Deze sporters moeten pieken op de juiste momenten.
Door het flinke aantal opdrachten kreeg ik vaak een spiegel voorgehouden. Waar liggen mijn kwaliteiten en wanneer heb ik een specialist nodig. Voor mij een geruststellende gedachte dat ik niet overal verstand van hoef te hebben. Wel zorg ik er voor dat mijn spelers optimaal worden begeleid. Ik maak de keuzes wanneer het team een specialist nodig heeft. “


Tijmen en Mats zijn verbonden aan de academie Noord West. Het is natuurlijk geweldig dat beide heren vrijwel dagelijks hun expertise uitvoeren op de rugbyvelden. De deelnemers van de academie Noord West zijn in ieder geval verzekerd van hoogwaardige trainingen