Maak jij een Koningsmatch?

Maak jij een Koningsmatch?

Dit jaar vindt op 12 april de 7e editie van de Koningsspelen plaats. Na 6 jaar zijn de Koningsspelen uitgegroeid tot een traditie, waaraan in 2018 1,2 miljoen kinderen en ruim 6.000 scholen met veel plezier deelnamen. Het is dan ook de grootste sportdag van Nederland. Wil je met jouw rugbyvereniging scholen helpen bij het organiseren van een rugbyactiviteit(en) tijdens de Koningsspelen op 12 april? Dat kan! Het is een ultieme mogelijkheid om een grote jonge doelgroep kennis te laten maken met rugby.

Om scholen te helpen kun je als vereniging een clinic of andere rugbyactiviteit organiseren tijdens de Koningsspelen. Een andere mogelijkheid is om de accommodatie beschikbaar te stellen. Om makkelijk een school te vinden die hierin geïnteresseerd is, is er - net als vorig jaar - een tool ontwikkeld waar scholen en sportverenigingen makkelijk met elkaar in contact kunnen komen.

Hoe werkt het?
• Geef via deze link aan dat je graag een school wilt helpen bij de organisatie van de Koningsspelen;
• Basisscholen kunnen vervolgens op hun persoonlijke pagina eenvoudig zien welke sportaanbieders in de buurt meedoen;
• Met één klik kun je contact zoeken met de basisschool;
• Je kunt ook jouw sportaccommodatie ter beschikking stellen of meedenken over de invulling van de sportieve rugbyactiviteiten.

Wat zijn de voordelen?
• Een leuke aansprekende gelegenheid om kinderen in beweging te brengen of om leden te werven onder een jonge doelgroep;
• De mogelijkheid om een structurele relatie op te bouwen met scholen, die anders lastig tot stand komt;
• Een goede manier om jouw gemeente te laten zien dat de vereniging meewerkt aan dit soort maatschappelijke initiatieven;

Fotograaf: Bibi Veth