Loosehead prop en ex- Springbok speler, Gurthrö Steenkamp, geeft scrum workshop in Amsterdam!

Loosehead prop en ex- Springbok speler, Gurthrö Steenkamp, geeft scrum workshop in Amsterdam!

Zaterdag 2 februari, tijdens de Regionale Development Dag 3 in Amsterdam, zal ex-international Gurthrö Steenkamp (53 caps voor Zuid-Afrika) een scrum workshop verzorgen voor coaches. Een dag met een intensief en inspirerend programma waar veel te leren valt! 

Wie is Guthrö Steenkamp?
Guthrö heeft een imposante carrière achter de rug. In 2010 is Guthrö uitgeroepen tot Zuid-Afrikaans speler van het jaar en meerdere seizoenen een basisspeler in het nationaal team. Daarnaast meermalig Vodacom Super Rugby winnaar met de Cheetahs en Blue Bulls en speelde de laatste paar jaar van zijn carrière in Frankrijk voor Toulouse. Ultiem hoogtepunt in zijn carrière was toch wel het WK Rugby in 2007 waar Guthrö alle vijf de wedstrijden speelde. Gaat er toch geen belletje rinkelen? Kijk dan hier maar even, dan weet je gelijk waarom jij aanwezig moet zijn op RDD 3 om zijn workshop te volgen.

Een zeer betrokken eerste rijer die nu vooral zijn ervaring en passie deelt. Dus aan alle coaches, maar vooral ook eerste rijers van Nederland, volg Gurthrö gelijk op Instagram (https://www.instagram.com/ggsteenkamp/), waar hij actief zijn eerste rij kennis met vele volgers deelt

Gurthrö altijd al een keer in het echt willen ontmoeten? Of wil je graag de scrumtechniek binnen jouw club perfectioneren? Kom dan zaterdag 2 februari naar Amsterdam. Wij nodigen alle coaches uit om zich te laten inspireren door zijn verhalen en scrumtechniek. Voor € 20,- kun je onderstaand dagprogramma volgen en zal er een lunch voor je klaar staan. Naast een geweldige middag haal je hiermee ook licentiepunten binnen. Aanmelden is mogelijk via topsport@rugby.nl. Let op VOL = VOL.

Dagprogramma zaterdag 2 februari
10.30 uur - Theoriesessie met de coaches
11.30 uur - Praktijksessie met de Oranje Dames XV
12.30 uur - Lunch
13.30 uur - Praktijksessie met de voorwaartsen van het NTC
14.30 uur - Einde

 

"NO SCRUM NO WIN"

Onder dit motto werd afgelopen jaar ook de Front Row Club in het leven geroepen, waarmee Rugby Nederland met name op de Rugby Development Dagen (RDD) onze eerste rijers extra positie specifieke training wilt aanbieden.

Guthrö zal tevens zondag 3 februari aanwezig zijn om een clinic te verzorgen voor de deelnemers van de Front Row Club.