Ladies 7s winnen Plate en worden 5e op EK

Ladies 7s winnen Plate en worden 5e op EK

Het Nederlands Dames Sevens team heeft het Europees Kampioenschap afgesloten met een vijfde plaats. In de Plate finale van Leg 2 werd Wales verslagen met 10-0.

Bondscoach Sascha Werlich blikt tevreden terug: “We kijken met een goed gevoel terug op het afgelopen weekend. We hebben consistent gespeeld. Het team was in staat de goede dingen vast te houden en verbeterpunten toe te passen in een volgende wedstrijd.”

Na de zevende plaats behaald in Leg 1, eerder dit jaar in Kazan, waren de Ladies 7s voor de tweede speelronde ingedeeld in de poule bij Frankrijk, Spanje en Finland. Een zware poule met de nummer 1 (Frankrijk) en 6 (Spanje) uit de eerste Leg.

Na drie wedstrijden eindigde Nederland als derde in de poule en wist het de kwartfinales te bereiken. Tegenstander in deze kwarfinale was de latere winnaar van het EK; Rusland.  “Tegen Rusland hebben de speelsters een vechters mentaliteit laten zien,” aldus Werlich. “Deze energie samen met het gecontroleerde spel heeft ertoe geleid dat de laatste twee wedstrijden, tegen Spanje en Wales, van een goed niveau waren. Dat goede niveau betaalde zich uit. Spanje werd verslagen met 24-5 en in de Plate finale Wales met 10-0. 

In de geschoonde overall ranking is Nederland op een vijfde plaats geëindigd. Werlich daarover: “Dat is op dit moment reëel. Kijkende naar het aantal nieuwe spelers die doorkomen geeft dit veel vertrouwen voor de toekomst. We zijn op de goede weg!”