Ladies 7s behalen 7e plek op EK leg 1

Ladies 7s behalen 7e plek op EK leg 1

Afgelopen weekend hebben de Ladies 7s de eerste leg van het Europees Kampioenschap gespeeld. In het Russische Kazan behaalde de ploeg van Bondscoach Sascha Werlich de zevende plaats.

Het EK Sevens bestaat uit twee ronden. De eerste in Kazan, de tweede wordt 24 en 25 september gespeeld in Brive (Frankrijk). Voor de eerste ronde van het EK was Nederland ingedeeld in Poule A met Frankrijk, Groot Brittannië 2 en Finland als tegenstanders.

Een lastige poule waar Nederland uiteindelijk als derde in wist te eindigen. Bondscoach Werlich zag goede dingen op dag een, maar zag ook ruimte voor verbetering: “We hebben een aantal momenten laten zien wat we in huis hebben. De eerste helft tegen Frankrijk hebben we goed rugby laten zien. Het is aan ons om dat niveau iedere wedstrijd te laten zien. Op dag twee hebben we daar weer drie mooie wedstrijden de kans voor.”

En mooie wedstrijden werden het zeker. Met (wederom) Frankrijk in de Cup kwartfinale, Spanje in de Plate halve finale en Portugal in de wedstrijd om plek 7, als tegenstanders, hebben de Ladies drie wedstrijden laten zien wat ze waard zijn. “Deze ronde van het EK was voor ons het eerste echt meetmoment met de Europese toplanden. We hebben ervaren dat we tegen alle tegenstanders goed rugby kunnen spelen. Helaas zijn we nog niet in staat om dat niveau de hele wedstrijd vol te houden,” aldus Werlich.

De komende dagen hebben de speelsters rust en wordt er geanalyseerd met behulp van de videobeelden. Daarna gaat de focus weer richting de tweede EK leg. De poule-indeling voor leg 2 wordt bepaald op basis van de eindranking van leg 1. De zevende plaats van de Nederlandse dames zorgt ervoor dat in leg 2 Frankrijk, Spanje en Finland de tegenstanders zullen zijn op de eerste speeldag.