Koos de Haan en David Weersma naar Zuid Afrika

Koos de Haan en David Weersma naar Zuid Afrika

Amsterdam - 25.01.2016

Afgelopen week zijn Koos de Haan en David Weersma naar Zuid Afrika afgereisd om daar de komende tien maanden onderdeel uit te maken van de Western Province Rugby Academy Class of 2015  (Class of 2015 Clip). 


David Weersma is opgeleid door Rugby Academy ZuidWest en kwam eerder uit voor Oranje U16, U17, U18 en U19.  In 2013 werd hij gescout in Zuid Afrika en nu gaat hij daar voor de tweede jaar op rij naar toe.

Koos de Haan is opgeleid door de Rugby Academy NoordWest en kwam het afgelopen jaar uit voor Oranje U19.  Koost trainde het afgelopen jaar in het Nationale Trainingscentrum (NTC) in Amsterdam.

 

David en Koos zullen beiden deel uitmaken van een internationale talentengroep die tien maanden onder intensieve begeleiding wordt klaargestoomd voor een mogelijke professionele rugby carrière.

Rugby Nederland is verheugd dat steeds meer Nederlands rugby talenten vanuit Academy’s en het Nationaal Trainings Centrum worden geselecteeerd voor internationale plaatsingen en ervaringen.  Heel Rugby Nederland wenst David en Koos dan ook veel succes en rugby plezier toe in Zuid Afrika.

IETS VOOR JOU?
Ben jij een talentvolle rugby-er en wil jij ook deel uitmaken van een RugbyAcademy of het Nationaal Trainings Centrum?  Kijk dan op  www.rugby.nl voor de dichtstbijzijnde Rugby Academy bij jou in de buurt!

Deze plaatsing is mede mogelijkgemaakt door: