Jong Oranje U18 uitstekende start in aanloop naar het EK

Zoekveld

Jong Oranje U18 uitstekende start in aanloop naar het EK

In aanloop naar het EK hebben de Jong Oranje U18 mannen meerdere oefeninterlands gespeeld. Tweemaal werd er gespeeld tegen Roemenië en afgelopen weekend waren onze Zuiderburen, België, aan de beurt.

Jong Oranje U18 traint alle enige tijd onder leiding van coaching staf Sven Bulens en Adri van der Plas en er stond een sterk team van circa 35 volwaardige spelers klaar. Een groep jongens die al vanaf Jong Oranje U17 bij elkaar zijn en zich voorbereiden op deelname aan de EK Championship Poule.

De eerste twee oefeninterland werden gespeeld in Amsterdam tegen Roemenië. Op papier een zeer sterke tegenstander. Maar de Jong Oranje U18 mannen lieten zich niet afschrikken en behaalde twee mooie overwinningen. De eerste wedstrijd werd gewonnen  met 37-22 en de tweede wedstrijd werd beslist met een eindstand van 50-24 in het voordeel van Nederland.

Afgelopen weekend waren de Zuiderburen aan de buurt. De wedstrijd werd gespeeld in Brussel op het veld van Boisfort. België had de beschikking over een volledige selectie.  Vele sterke spelers dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

Na een geweldige sterke start kwam de  0-3, na een benutte penalty, op het scorebord. De Belgen sloegen terug en scoren een try. Onze jonge mannen pakten de draad weer op en volgden er enkele mooie team tries in een enerverende wedstrijd waar Nederland de bovenliggende partij was.

Eindstand van de wedstrijd: België U18   10 – 30   Jong Oranje U18

Zowel België als Roemenië zijn ook in de Championship Poule van het EK in Polen vertegenwoordigd.
De eerste wedstrijd van het EK in Polen is 25 maart en spelen de Jong Oranje U18 mannen tegen Georgië om 12.00 uur.