Jong Oranje U18 European Championships 2019

Jong Oranje U18 European Championships 2019

Alles of niets!

 

Verslagen, gesloopt en boos, dat waren de gevoelens van Jong Oranje U18 na het verlies tegen België. Deze domper moest eigenlijk eerst verwerkt worden maar daar was geen tijd voor, de volgende wedstrijd tegen Roemenië stond nog op het programma. Alleen door deze wedstrijd te winnen kan het team, onder leiding van Frank van den Heuvel, de doelstelling halen die gesteld is. Dat betekent focus en het verlies achter je laten.

Door deze doelstelling: tenminste 1 wedstrijd winnen, werd de wedstrijd tegen Roemenië een alles of niets wedstrijd, om de doelstelling te halen moest er gewonnen worden. Het werd in de eerste minuten al duidelijk dat Nederland op dat moment sterker was en kort daarop werd de eerste try gescoord. Vol zelfvertrouwen en gebrand op de winst wist Jong Oranje U18 nog een try en conversie te scoren. In de tweede helft herpakte Roemenië zich en wist 12 punten te scoren, maar Nederland liet niet toe dat Roemenië alsnog zou winnen en wist na nog een aantal tries te winnen met 12-29.

Met de winst tegen de Roemenen heeft Frank van den Heuvel met zijn Jong Oranje U18 geschiedenis geschreven. Nog nooit eerder heeft een U18 team gewonnen van Roemenië. Door deze winst is Jong Oranje U18 als 7e geëindigd in het toernooi. Een knappe prestatie omdat dit team pas sinds vorig jaar in de Rugby Europe Championship poule speelt. Eerder deze maand heeft het team Jong Oranje U20 ook een uitstekende prestatie neergezet door in Portugal als 3e te eindigen. Het lijkt erop dat de investeringen, het harde trainen en de tijd die spelers en staf er in stoppen resulteert in mooie resultaten.
Het seizoen wordt met een tevreden gevoel afgesloten en iedereen wordt bedankt voor zijn support!