Jong Oranje U18 blijft ongeslagen op weg naar het EK!

Jong Oranje U18 blijft ongeslagen op weg naar het EK!

Jong Oranje U18 vertrekt 6 april 2017 naar het EK U18 welke wordt gehouden in Bretagne, Frankrijk. In aanloop naar dit EK waren er meerdere oefeninterlands gepland. Doel hiervan is om wedstrijdervaring op te doen, bijschaven van het gameplan indien nodig en zijn dit belangrijke meetmomenten voor de coaches om van hieruit de 26 beste spelers te selecteren voor het aankomend EK U18.


4 maart, voorafgaand aan de interland van de Heren XV tegen Portugal, was het strijdtoneel van Jong Oranje U18 tegen Tsjechië U18. In een druk bezocht Nationaal Rugby Centrum te Amsterdam kwamen de U18 jongens goed uit de startblokken. Al vroeg in de wedstrijden kwamen de eerste punten op het scorebord. Gedurende de hele wedstrijd bleef Jong Oranje oppermachtig en dit vertaalde zich dan ook naar een zeer duidelijke overwinning. De eindscore werd 75 – 0 voor Jong Oranje U18.


De tweede wedstrijd werd afgelopen zaterdag 11 maart gespeeld in Den-Bosch bij Rugby Club The Dukes. Jong Oranje U18 speelde exact volgens het gameplan waarop getraind is. Met snel aanvallend spel wisten de Nederlandse mannen meerdere malen door de verdediging te breken van België. Eindscore; 26 – 15 in het voordeel voor Jong Oranje. Vorig jaar werd nog verloren van België U18. Een fantastisch resultaat en wederom een boost voor het zelfvertrouwen op weg naar het EK.