Jong Oranje U17 & U18 spelen tegen België aankomend weekend in Amersfoort

Zoekveld

Jong Oranje U17 & U18 spelen tegen België aankomend weekend in Amersfoort

Zaterdag 3 november speelt Jong Oranje U17 en Jong Oranje U18 enkele oefenwedstrijden tegen België U17 en U18. De wedstrijden zijn tot stand gekomen vanuit de intensieve samenwerking met Belgium Rugby. De U17 selectie van België kwam vandaag al naar Nederland om daar met de U17 selectie van Nederland een trainingskamp af te werken.

Samenwerking Belgium Rugby
De samenwerking met Belgium Rugby is uniek in Nederland. Beide bonden zijn overeengekomen te willen samenwerken op het gebied van opleidingen voor coaches en scheidsrechters, gezamenlijke trainingen en trainingskampen voor de jeugdselecties en onderlinge wedstrijden tussen de (jeugd) selecties.

Vandaag komt dus de U17 selectie van België naar Amersfoort om daar samen te trainen met de U17 selectie van Nederland. De trainingen worden afgesloten met enkele oefenwedstrijden op zaterdag. Niet alleen de U17 selecties maar ook de U18 selecties zullen hierbij aanwezig zijn. Zij spelen een onderlinge wedstrijd ter voorbereiding op het aankomende EK U18.

Naast de spelers kwamen ook 6 scheidsrechters mee uit België. Samen met 4 Nederlandse scheidsrechters zullen zij deelnemen aan de World Rugby level 2 opleiding voor scheidsrechters, verzorgd door 3 opleiders. Gedurende de aankomende drie dagen gaan zij nauw samenwerken met de U17 selecties zodat de spelers kunnen leren van de scheidsrechters en de scheidsrechters van de spelers.

Dit alles vindt plaats in Amersfoort bij Rugby Club Eemland.

Data en tijden wedstrijden
13:30 Jong Oranje U17 vs België U17 (50 minuten)
15:00 Jong Oranje U17 vs België U17 (50 minuten)
16:00 Jong Oranje U18 vs België U18 (70 minuten)