Hoe gezond is jouw rugbyclub?

Zoekveld

Hoe gezond is jouw rugbyclub?

Meten is weten, dat geldt ook voor een rugbyvereniging die zo goed mogelijk in wil spelen op de behoeften van haar leden en haar omgeving. Onderzoek is daarvoor hét middel.

Clubmetingen.nl is een initiatief van NOC*NSF en de sportbonden. Het doel van clubmetingen.nl is om jullie meer inzicht te geven in je club. Als rugbyclub vul je de QuickScans in en word je daarna één keer per kwartaal benaderd om de meting in te vullen. Zo kun je zien wat de veranderingen zijn die jouw rugbyclub doormaakt op het gebied van onder andere beleid en cultuur of de mate van openheid.

Door in te loggen kun je de volgende vragenlijsten invullen: 
• Basis op orde - hoe sterk is jouw sportclub?
• Open en ondernemend - Is jouw sportclub een open club?
• Aanvullende vragenlijst op themaverdieping - thema’s zoals beleid, financiën, accommodaties en leden.

De informatie over jouw rugbyclub kan, na toestemming, worden ingezien door Rugby Nederland. Het gaat hierbij uitsluitend om informatie over de rugbyclub en niet over persoonsgegevens. Rugby Nederland gebruikt deze informatie om ondersteuning te bieden in de ontwikkeling van rugbyclubs en samen een bijdrage te leveren aan de rugbysport in Nederland.

Wat levert het op?
• Trends en ontwikkelingen van jouw club;
• Benchmark mogelijkheden met andere rugbyclubs;

Aan de slag
De club kan overal en altijd direct aan de slag. De vertegenwoordiger van het bestuur maakt een account aan voor de vereniging. Stapsgewijs kan hij/zij aan de slag met het invullen van de vragen. Het is mogelijk om via de account terug te keren bij de vragenlijsten. Ook ziet de bestuurder in het account de eigen scores in de dashboard terug.

Beloning
Onder iedere vereniging die de clubmeting invult verloten wij het volgende:
• 3 sets Get Into Rugby materiaal
• 1 set van 10 DEGIRO ballen
• 10 toegangskaarten Heren 15s interland
• 3 gasttrainingen gegeven door Nederlandse selectie coaches
• 50% korting op opleiding WR coach of referee 1 op locatie (10 deelnemers)

Monitoring
Indien er voldoende respondenten zijn is het tijd om over te gaan op analyse van de resultaten. Bij een voldoende omvangrijke groep respondenten kan er worden gesproken over een representatief beeld over rugby. Via de dashboard kan Rugby Nederland alle scores voor het eigen panel opvragen.

Het invullen van de Clubmeting kan tot 10 september. Ga hiervoor naar clubmetingen.nl en maak een account aan. Rugby Nederland wilt iedere speler er dan ook op wijzen dit binnen de club te delen. Niet alleen geeft dit waardevolle informatie voor de club maar kun je ook nog mooie prijzen mee winnen.