Heren 15s winnen overtuigend van Moldavië in de Rugby Europe Trophy Poule

Zoekveld

Heren 15s winnen overtuigend van Moldavië in de Rugby Europe Trophy Poule

De eerste interland van de Heren 15s in de Rugby Europe Trophy Poule 2017-2018 is zeer overtuigend afgesloten met een 7-59 overwinning op Moldavië. Oranje neemt door deze overwinning de maximale 5 wedstrijdpunten mee naar huis. 

Op alle fronten wisten de Nederlandse mannen Moldavië te overtreffen. Het spel van Moldavië was, zoals verwacht, vooral op hun grote en sterke voorwaartsen gericht. Maar door een zeer solide verdediging wisten de Oranje mannen iedere aanval van Moldavië te stoppen.

Daarentegen konden de Oranje mannen wel de gaten vinden. De backs van Oranje vonden elkaar moeiteloos en uit iedere aanval kwam dreiging naar voren. Moldavië had hier geen antwoord op en konden slechts toezien hoe de Oranje mannen in totaal 9 tries scoorden.

De tries kwamen op naam van Siem Noorman (hattrick), Sep Visser (2), Josh Gascoigne (2), Liam McBride en Amir Rademaker. Daarnaast was Liam McBride goed voor 14 extra punten tussen de palen.

Volgende week spelen de Oranje mannen tegen Zwitserland en willen deze lijn dan uiteraard doorzetten. De wedstrijd in en tegen Zwitserland wordt gespeeld op zaterdag 18 november, kick-off 15:00 uur. De wedstrijd is live te volgen via de livestream op rugbyeurope.tv.

Een uitgebreid verslag volgt later volgende week.