Heidelberg 7s jeugdtoernooi

Heidelberg 7s jeugdtoernooi

Komend weekend vindt het Heidelberg Sevens jeugdtoernooi plaats in het Duitse Heidelberg. Er zullen verschillende Nederlandse teams deelnemen aan dit toernooi.

Vanuit het Ladies 7s programma zullen er een u18 en u16 team meespelen. Uit een selectie van 24 meiden worden twee teams gevormd. Heidelberg Sevens is voor de jonge dames een van de voorbereidingstoernooien voor het EK u18 wat later dit jaar (september) gespeeld zal worden in het Franse Vichy. Ook zijn er twee teams vanuit de Academy's mee. Vanuit vier Academy's zijn twee teams geselecteerd die in de jongensversie van het toernooi mee zullen doen.

Ondanks dat het een toernooi is waar alleen jeugd op mag spelen is er ook een speelster uit de senioren selectie van de Ladies 7s mee. Pien Selbeck vervult de rol van coach bij een van de twee meidenteams. Richard van den Broek coacht het andere meidenteam. Bondscoach Sascha Werlich is ook mee, zij vertelt over haar rol in dit weekend: "Dit hele weekend staat in het teken van leren en ontwikkelen. Voor de jongens en meiden die dit toernooi gaan spelen is het een ultime mogelijkheid om te leren wat er van je gevraagd wordt op een internationaal toernooi. Niet alleen in, maar ook buiten het veld. Ook voor de coaches is het een mooi weekend om te leren. Pien is mee als coach in opleiding. Mijn focus ligt op individuele begeleiding van de spelers daarnaast zal ik de coaches waar nodig ondersteunen en van feedback voorzien omdat we ook als staf willen blijven leren en ontwikkelen."

Het toernooi staat in teken van ontwikkeling van het Nederlandse Rugby. Dat geldt voor spelers, voor coaches en dus ook voor referees. Liam Wright is mee om een aantal wedstrijden in het toernooi te fluiten en zichzelf verder te ontwikkelen.

Het toernooi vindt plaats op zaterdag en zondag. Zondagavond zal de bus weer terugkeren naar Nederland.