Geslaagde dag opleiding "Coach of Match Officials"

Zoekveld

Geslaagde dag opleiding "Coach of Match Officials"

Op zaterdag 25 november vertrokken 7 Nederlandse referees naar Dendermonde in België voor de level 1 opleiding “Coach of Match Officials”. Samen met 8 Belgische collega scheidsrechters werden ze onder leiding van Johnny Meersman (BE) en Dirk Heuff (NL) in 1 dag klaargestoomd om als referee coach aan de slag te gaan.

Tijdens de opleiding werd vooral stil gestaan bij de rol van de referee coach, het verschil met beoordelen en de methoden en (gesprek)technieken die gebruikt kunnen worden in referee coaching. Door middel van groepsopdrachten en rollenspellen werden deze technieken in praktijk gebracht. De feedback die een ieder kreeg zorgde ervoor dat er veel kennis en inzichten werden opgedaan.

De deelnemers vonden het een zinvolle en boeiende dag. Zodra ze door World Rugby geaccrediteerd zijn, kunnen ze als referee coach aan de slag. Daarmee zijn ze een goede aanvulling op de reeds bestaande groep van 12 geaccrediteerde referee coaches die inmiddels actief zijn in Nederland. Met deze toename aan coaching capaciteit zal de kwaliteit van Nederlandse referees verder kunnen stijgen en daarmee een goede bijdrage zijn aan de verbetering van het spel en de verschillende wedstrijden in Nederland.

De deelnemers aan de CMO opleiding van links naar rechts:
Taff Williams, Fred van Verseveld, Dirk Heuff (WR educator), Jan Willem Adriaanse, Ruud van Dijk, Peter Reuvers, Don Clarke en Antoine Maintz.