Geslaagd trainingskamp voor de Jong Oranje Dames 7s U16 en U18

Zoekveld

Geslaagd trainingskamp voor de Jong Oranje Dames 7s U16 en U18

In voorbereiding op het EK Women’s Sevens – U18 Championship (16 en 17 september in Vichy, Frankrijk) en het Tournoi des Capitales (23 en 24 september in Parijs, Frankrijk) hebben de Jong Oranje Dames 7s U16 en U18 samen een geslaagd trainingskamp afgewerkt. De focus lag op het opbouwen van de individuele skills en teamperformance naast meerdere teambuilding activiteiten allen met als doel optimaal te kunnen presteren tijdens dit EK 7s U18 en het U18 7s toernooi in Parijs, Frankrijk.

Nu focussen de Jong Oranje 7s U18 dames zich op de volgende proef. Aankomend weekend vertrekken de Jong Oranje U18 dames naar Brussel, België om daar enkele oefenwedstrijden te spelen. Hier kunnen zij de kennis en ervaring, opgedaan in het trainingskamp, in praktijk brengen.

Het EK U18 7s vindt plaats in Vichy, Frankrijk en wordt gespeeld op 16 en 17 september. Hier komen de dames uit tegen Canada, Portugal en Spanje. Een sterk deelnemersveld, vooral ook door de deelname van Canada in onze poule. De reden dat Canada, maar ook de USA in een andere poule, deelnemen op het EK is vanwege de weinige wedstrijden die zij kunnen spelen op het eigen continent. Door deelname aan dit EK kunnen beide landen in ieder geval wedstrijdervaring opdoen. Uiteraard kunnen beide landen niet meespelen voor de punten.

Het weekend erop vertrekt Jong Oranje U17 naar Parijs om daar deel te nemen aan het Tournoi des Capitales. Een internationaal U18 7s toernooi waar 8 dames teams aan deelnemen waaronder de nationale teams van Hong Kong en Kazachstan. Tournoi des Capitales is één van de oudste 7s toernooien in Frankrijk, georganiseerd door de lokale tak van de Franse bond in Parijs, en staat al jaren bekend om de sterke teams die deelnemen. Ook dit zal een ware test worden voor de dames.

Een speciaal dankwoord gaat nog uit naar AAC Rugby. Head High Performance Women Sascha Werlich: “Ik wil graag AAC Rugby bedanken voor de gastvrijheid en de mogelijkheden die zij ons hebben gegeven om het trainingskamp zo goed te laten verlopen. We mochten gebruik maken van alle beschikbare faciliteiten waaronder het clubhuis, de keuken en de douches. Hier zijn niet alleen de stafleden, maar ook de spelers, zeer dankbaar voor. Dit heeft zeker meegeholpen in een succesvolle afronding van het trainingskamp.”