Gardiner kondigt Oranjeselectie tegen Zwitserland aan

Gardiner kondigt Oranjeselectie tegen Zwitserland aan

Na de mooie overwinning op Litouwen van afgelopen zaterdag, spelen de Oranjeheren komende zaterdag hun laatste Trophywedstrijd van het seizoen 2019/2020. Mocht je de wedstrijd willen zien dan zul je dit via de livestream moeten doen. Gisteravond werd namelijk door Suisse Rugby bekendgemaakt dat toch is besloten de wedstrijd achter gesloten deuren te spelen. Eerder al liet Zwitserland weten een maximum aantal bezoekers van 1000 personen binnen te laten, echter is door de laatste ontwikkelingen van COVID-19 toch besloten strengere maatregelen te treffen. Had jij al een entreetickets? Dan zal je geld worden teruggestort.

Zwitserland verslaan is altijd lastig geweest. De laatste wedstrijd, van 29 februari, deed Zwitserland het goed, met een winst van 20-33 tegen Duitsland. De laatste keer dat Nederland het tegen ze opnam was november 2018 in Amsterdam, waar de mannen Zwitserland versloegen met 36-15 (lees hier meer). Het belooft dan ook super spannend te worden of Nederland erin slaagt ook deze derde wedstrijd op rij te winnen. Een belangrijke alles bepalende wedstrijd.

Winst of één bonuspunt (door bijvoorbeeld minstens vier tries te scoren) tegen Zwitserland betekent dat de Heren deze zomer zullen spelen om promotie tegen het laagstgeplaatste team van de Championship poule. Of dit realiteit wordt zal zaterdag moeten blijken. Voor nu zijn de Oranjeheren volop bezig met de voorbereidingen en vliegen zij donderdagavond naar Zwitserland.

Zane Gardiner maakt de selectie bekend met daarin 12 wissels ten opzichte van afgelopen week. Wederom een opvallend grote groep wissels, waarbij Zane dit keer heeft gekozen voor een selectie met meer caps op hun naam. Captain Kevin Krieger moet helaas thuisblijven vanwege een blessure. Dirk Danen is terug en zal de rol van captain deze wedstrijd weer op zich nemen. Leuk feitje: voor onze White Rhino, looseheadprop Hugo Langelaan is dit praktisch een thuiswedstrijd, aangezien zijn familie verderop aan het meer van Geneve woont.

Wil jij de mannen jouw support laten zien, steun ze dan via social media #FeedtheFire #OrangeNation #ZWIvNED. Wij zitten in ieder geval klaar voor de wedstrijd en wensen de Heren veel succes!

- Dennis van de Sande