GAME REPORT: Oranje Dames 15s verslaan British Army

GAME REPORT: Oranje Dames 15s verslaan British Army

Vorige week, zaterdag 3 september, speelde het Nationaal Dames XV team een oefenwedstrijd op het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam. Na een zwaar trainingsweekend, twee weken voor deze wedstrijd, waren de dames mentaal en fysiek optimaal voorbereid om zichzelf te gaan bewijzen in eigen huis. Deze wedstrijd was de eerste thuiswedstrijd in vijf jaar tijd. Geen extra druk voor het team, maar wel een mooi feitje.

De tegenstander was afkomstig uit Engeland, The British Army. Een selectie uit het Britse leger bestaande uit felle, fysieke en grote meiden. Van te voren was het team voorbereid op een fysiek potje rugby voor de voorwaartsen waarbij de backs aanvallend een slim wijd potje zouden moeten gaan spelen. Voorafgaande aan de wedstrijd werd de tactiek in een teammeeting goed doorgesproken. Na de meeting was het tijd voor de wedstrijd. De dames moesten laten zien waarom zij straks gaan domineren op het WK kwalificatie toernooi in Madrid. Het Wilhelmus klonk door het stadion en de gezonde spanning stond op onze gezichten. Het publiek kwam steeds meer binnen druppelen.

De kick-off werd genomen en beide teams hadden de vechtlust om de bal achter de try lijn van de tegenstander te drukken. Buiten het feit dat Nederland een sterke start had waren het de Britten die de eerste try binnen wisten te halen. De reactie van de oranje dames kwam snel en met een goede samenwerking vanuit het gehele team stond het scorebord al snel op 7-5. Winst was zeker mogelijk. De verwachte pick&go's en de harde korte lijnen van de Britten werden goed opgevangen. Door goede lijn speed lieten NL BA niet naar buiten komen. Aanvallend maakte de dames gebruik van hun kracht, snelheid, snelle rucks en sterke set pieces. Met nog een aantal minuten te gaan stond het 17-12, in het voordeel van Nederland. Het enige wat nog moest gebeuren is het voorkomen van een try tegen. Na het laatste fluitsignaal gingen de handen in de lucht. Nederland heeft door van haar eigen kracht uit te gaan een mooie en spannende wedstrijd met winst af kunnen sluiten. Was het perfect? Zeker niet. Bondcoach Sascha Werlich gaf aan dat er zeker nog wat puntjes op de i konden worden gezet en er op verschillende punten nog hard getraind moet worden. Conclusie: Een goede voorbereiding voor de WK Qualifier in Madrid! Blijf jij ons volgen?