Erelid Hans Blijenberg op 71-jarige leeftijd overleden

Zoekveld

Erelid Hans Blijenberg op 71-jarige leeftijd overleden

Hans Blijenberg, erelid van Rugby Nederland sinds 1993, is zondag 16 april op 71-jarige leeftijd overleden in Bogor, Indonesië. Hans kampte al langer met  zijn gezondheid. Tijdens zijn vakantie in Indonesië werd Hans getroffen door een infectie welke hem uiteindelijk, in zijn kwetsbare conditie, noodlottig werd.

Hans is al vanaf het begin erg betrokken geweest bij de rugby sport in Nederland. Op 22-jarige leeftijd begon Hans met rugbyen bij Rugby Club Hilversum. Niet veel later begon Hans zijn carrière binnen Rugby Nederland in het bestuur en in de functie van teammanager van de nationale jeugdselecties voor meerdere jaren. Hier heeft Hans meerdere successen gekend zoals deelname aan de Wereldkampioenschappen Jeugd Sevens.
Zijn inspanning voor Rugby Nederland werden ook opgemerkt door de internationale bond, de Fédération de Rugby Amateur (nu Rugby Europe) en de International Rugby Board (nu World Rugby) waar hij diverse toernooi functies voor junioren vervulde. Met deze ervaring werd Hans dan ook gekozen tot voorzitter van Rugby Nederland. Hans was voorzitter van 1990 tot 1993. Als beloning voor zijn jaren als voorzitter werd Hans in 1993 door de ALV benoemd tot Erelid.

Door de reeds opgedane internationale ervaring en binnen Rugby Nederland wijdde Hans zijn tijd aan het behartigen van de Rugby Nederland belangen binnen de FIRA en IRB. Als Rugby Nederland ambassadeur nam hij niet alleen deel aan de jaarlijkse congressen maar sindsdien overal waar ze Hans maar konden inzetten. Dat leverde hem in 1998 tijdens het congres in Santiago du Chili de hoge onderscheiding ''Médaille d'argent'' (de Zilveren Medaille) op.

Hans bleef tot 2010 betrokken bij de rugby sport. De laatste paar jaar hiervan in actieve vrijwillige dienst. Hans is van onschatbare waarde geweest voor de ontwikkeling van rugby in Nederland en Europa. Hiervoor zijn wij Hans zeer dankbaar!

Onze condoleances gaan uit naar zijn zoon Onno, schoondochter Nanna en dochter Floor Blijenberg.

Bron foto: Theo Heesen