Eerste Rugby Development Dag Druk Bezocht

Eerste Rugby Development Dag Druk Bezocht

Het is alweer even geleden (5 september), maar toch willen we het verloop van de succesvolle Rugby Development Day nog onder de aandacht brengen.

Aanwezig waren scheidsrechters (25), deelnemers (15)  van de Rugby Oefenmeester 3 opleiding en natuurlijk de junioren (152!!) afkomstig uit heel Nederland.
Daarnaast gaf onze competitieleider uitleg aan de wedstrijdsecretarissen over de electronische wedstrijdformulieren. Kortom, veel activiteit op het NRCA waar de verschillende groepen elkaar troffen en informatie konden uitwisselen over de breakdown.
Bij de scheidsrechters hadden Dirk Heuff en Kees Blaas het programma samengesteld. Onze bondscoach Alex Chang gaf vanuit een coachingsperpectief zijn visie op de breakdown. Theorie werd natuurlijk afgewisseld met praktijk. Zo konden de scheidsrechters de spelvormen van de trainers observeren en waar nodig een toelichting geven aan de spelers en de trainers.
Syd Douglas gaf aan de trainers van level 3 eerst een presentatie over de breakdown. Vervolgens konden de trainers aan de bak, want met de geweldige opkomst van 152 junioren konden grote groepen worden gemaakt. Een uur lang werd er getraind op de breakdown.
's Middags speelden de junioren een flink aantal wedstrijden. De aanwezige scheidsrechters leiden in groepjes van drie de wedstrijden. Daarna mochten ze aansluiten bij Jos Roovers, want ook zij kregen instructie over het afhandelen van de electronische wedstrijdformulieren.

Uiteindelijk kon de organisatie terugblikken op een geslaagde eerste Rugby Development Day. We hopen bij de tweede Rugby Development Day ook de coaches uit de ere- en eerste klasse te mogen verwelkomen. Eén van de doelstelingen is immers het bevorderen van onderlinge uitwisseling van kennis. De tweede Rugby Development Day is gepland op zaterdag 7 november.