Eerste Licentie uitgegeven aan Arno Mansveld

Eerste Licentie uitgegeven aan Arno Mansveld

In januari is Rugby Nederland gestart met het licentiesysteem voor coaches en referees. Arno Mansveld is de eerste coach die zijn licentie heeft mogen ontvangen. Momenteel is hij ook nog in de afronding van zijn Trainer Coach 3 opleiding en kan hij binnenkort daar zijn licentie ook voor ontvangen. Rugby Nederland streeft er naar om van alle coaches en referees een licentie te hebben. 

Coaches en referees die een licentie aanvragen moeten kunnen beschikken over een VOG. Het is belangrijk dat een sportvereniging een veilige plek is waar iedereen kan genieten van de rugbysport. Met de VOG voor coaches en referees streven we naar een Veilig Sportklimaat.

Het leveren van een goed opgeleid kader behoort tot de kerntaken van Rugby Nederland.(RN). Een sterk kader hoort bij een gezonde vereniging. Rugby Nederland investeert veel in de kwaliteit van de opleidingen. Het nieuwe “Development Plan” geeft richting aan de ontwikkeling van verenigingen. Het doel daarvan is het versterken van de verenigingen en daarmee de basis van de rugbysport Voor coaches en officials staat een leven lang leren centraal. De spelers en het spel ontwikkelt zich snel en hierdoor is het ook belangrijk dat de begeleiding, coaching en officials zich blijven ontwikkelen.

Aan Rugby Nederland de taak om voldoende workshops en scholingsmomenten te creeren waardoor trainers en referees zich kunnen blijven ontwikkelen. Dit doet Rugby Nederland niet alleen maar in samenwerking o.a. de Academie voor Sportkader en NLCoach. Het doel is om uiteindelijk alle coaches en referees in Nederland met een licentie te krijgen waardoor we een grote stap voorwaarts maken richting een veilige sport met bekwaam en opgeleid kader.

Voor meer informatie over het licentiesysteem  en het aanvragen van een licentie kan er gekeken worden op de volgende link https://www.rugby.nl/page/licentiesysteem