Ed Oskam behaalt level 4 in coaching

Ed Oskam behaalt level 4 in coaching

Ed Oskam

Ed Oskam heeft zijn level 4 voor coaching behaald. Ed is daarmee de 8e trainer vanuit Rugby Nederland die deze opleiding met succes afrondt.
Ed is de afgelopen drie jaar intensief met deze opleiding aan de slag geweest. Ed had weliswaar in het verleden ook trainersdiploma's behaald (trainer A en trainer B) maar Ed constateerde na enige tijd dat er ook heel veel is veranderd. Stages bij onder meer Oemoemenoe hielpen Ed om weer meer feeling te krijgen met het huidige spel en de nieuwe trainingsmethodes.
Het heeft Ed veel tijd gekost. Tijd is niet alleen gaan zitten in het aanleren van nieuwe vaardigheden, maar ook in het afleren van "oude gewoontes". Het betrekken van spelers tijdens de trainingen was een nieuw onderdeel waar Ed nog veel ervaring in moest opdoen. Deze vaardigheden werden versneld aangeleerd toen Ed ook de opleiding tot Educator mocht volgen. Ed maakt nog dankbaar gebruik van de techneken en inzichten die hij toen heeft opgedaan.
Zijn praktijkbegeleider Eric Voet over Ed: "Ed heeft een enorm doorzettingsvermogen. Hij heeft tijdens de opleiding een flink aantal tegenslagen gehad. Maar stoppen of opgeven staan niet in zijn woordenboek. Ed  heeft fantastische stappen gemaakt. Het allermooiste vind ik dat hij ontvankelijker is geworden voor nieuwe inzichten. Wat mij betreft de basis om als trainer aan te haken bij de nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast lijkt Ed onvermoeibaar. Ik heb even gekeken in mijn mailbox: 256 mailtjes van Ed...."

Beoordelaar Gareth Gilbert (technisch directeur Rugby Nederland) nam het praktijkexamen af. Ed bereidde zijn team voor op een wedstrijd tegen Aken. Gareth was onder de indruk van de uitstekende voorbereiding en het speelse gemak waarbij Ed soms de regie overdroeg aan de spelers. Namens Rugby Nederland: proficiat Ed!