Dukkies en Tulips pakken de dubbel op Heidelberg 7s

Dukkies en Tulips pakken de dubbel op Heidelberg 7s

Afgelopen weekend speelden twee teams van het Ladies 7s programma mee op het Heidelberg Sevens jeugdtoernooi. Met een mix van u18 en u16 eindigden de twee teams op plek 1 en 2 in het damestoernooi.

Zowel de Dukkies als de Tulips zaten in een poule met nog vijf andere teams. De eerste wedstrijd kwam het tot een onderlinge confrontatie waarin uiteindelijk de Dukkies aan het langste eind trokken. Later zou blijken dat deze wedstrijd de beslissing over het kampioenschap viel. Alle andere wedstrijden werden gewonnen door beide teams. Zo vertrokken de dames met een eerste en tweede plaats richting Nederland.

Bondscoach Sascha Werlich over het toernooi: "Een goed toernooi waar de jonge meiden de ruimte hebben gekregen om te leren wat een internationaal toernooi van je vraagt als speelster. Dat hebben ze goed opgepakt. Zowel binnen als buiten de lijnen heb ik goede dingen gezien." 

Ladies 7s speelster Pien Selbeck heeft als coach de Tulips naar een tweede plaats gecoacht. "Mooi om te zien dat de ervaring uit het Ladies 7s programma op deze manier wordt doorgegeven aan de nieuwe generatie,"  aldus Werlich. 

Voor foto's zie: https://flic.kr/s/aHskDuPprb