Duinkerken 7's groot succes voor de Dames VII Dukkies en Nemo’s

Zoekveld

Duinkerken 7's groot succes voor de Dames VII Dukkies en Nemo’s

Afgelopen weekend speelde zowel de Dukkies (Dames VII U18) als de Nemo’s (Dames VII U15) op het Duinkerken 7’s toernooi. Voor beide teams was de deelname een groot succes. Niet alleen door het resultaat, beide eerste in de respectievelijke leeftijdscategorie, maar ook door de stappen die zijn gezet op de individuele- en teamdoelstellingen die voorafgaand aan het toernooi waren bepaald.

Voor Pien Selbeck was dit het eerste internationale toernooi in de rol van Coach van de Nemo’s. Pien kijkt tevreden terug op het toernooi: “Ik ben enorm trots op de dames. Niet vanwege het winnen van alle wedstrijden maar vooral door de progressie die de jonge dames lieten zien naarmate het toernooi vorderde. Een professionele houding voor-, tijdens en na de wedstrijden en echt als team voor elkaar te strijden. De trainingen voorafgaand aan het toernooi hebben zeker meegeholpen in het groeien tot een hecht team. Tevens zorgde de trainingen ervoor dat de dames elkaars sterke punten ontdekte. Deze sterke punten werden benut door tactische beslissingen in het veld. Daarnaast was het zeer bijzonder om te zien hoeveel support de dames hadden langs de zijlijn. Deze morele ondersteuning van familie en vrienden was een enorme motivatie boost voor de jonge dames!”

Naast het kampioenschap zijn ook twee spelers van de Dames VII verkozen tot “Speelster van het Toernooi”. Sam Emans is verkozen tot Speelster van het Toernooi in de U15 leeftijdscategorie en Rody Klomp verkozen tot Speelster van het Toernooi in de U18 leeftijdsklasse. Gefeliciteerd dames!

Beide teams willen de teammanagers Maarten Kat en Maarten Witte bedanken voor hun professionele bijdrage. Daarnaast bedanken zij ook de fysio Bas Besselink van Cura Fysio Plaza voor de medische ondersteuning op het toernooi.

Aankomende woensdag tot en met vrijdag spelen de Windmills op de Centrale 7’s in Parijs, Frankrijk. Heel veel succes dames!