Dames XV tegen British Army

Dames XV tegen British Army

Het Nederlands Dames XV team is al een aantal maanden in de nieuwe samenstelling bij elkaar en er is in die periode veel aan de individuele skills en conditie gewerkt. Daarnaast is er een crowdfunding actie opgestart door de Dames XV zelf, voor een eerste financiële basis. Goed nieuws: Het target bedrag van 10.000 euro is gehaald! Het doel voor de Dames is om zicht te kwalificeren voor het WK 15s in 2017.

Op zaterdag 3 september spelen de Dames XV tegen Britsh Army op het NRCA, kick-off om 14.30. De demonstratiewedstrijd van die dag is de DVII U16 - DVII U18, om 13.00u. Entree is gratis! 

Afgelopen weekend is een eerste trainingsselectie gemaakt onder leiding van Sascha Werlich, Sylke Haverkorn en Marcus Holden. Waarna er met het team aan het groepsproces is gewerkt op een mooie locatie in het Amsterdamse bos. De doelen en de weg richting het WK zijn op papier gezet en die vrijdag is ook gestart met een goede conditietraining van Nicole Misseldine. Op zaterdag heeft het team haar grenzen opgezocht tijdens een 4uur durende run door het bos, vergezeld van 2 trekker-banden, 2 balken, een touw en vooral veel groepsopdrachten. Er werden duidelijk grenzen verlegd en we hebben elkaar nog beter leren kennen. Woorden zoals: Gaaf, zwaar, samen, team, discipline, luisteren en samenwerken zijn veel genoemd tijdens de evaluatie. Mooie woorden die met de volle 100% omgezet zullen gaan worden in actie.