Dames 7s U18 selectie bekend voor het EK 7s U18 in Vichy, Frankrijk

Zoekveld

Dames 7s U18 selectie bekend voor het EK 7s U18 in Vichy, Frankrijk

Sascha Werlich, Head High Performance Women, heeft de selectie van de Dames 7’s U18 voor het 2017 Women’s Sevens - U18 Championship bekend gemaakt. Het toernooi wordt 16 en 17 september gespeeld in Vichy, Frankrijk.

Sascha en staf vertrekken met een relatief jong team naar Vichy. Van de twaalf dames die zijn geselecteerd zijn er namelijk acht die voor het eerst op een internationaal toernooi uit gaan komen. De jonge dames hebben wel oefentoernooien gespeeld in aanloop naar het EK maar dit is het eerste echte meetmoment. De voornaamste doelstelling voor de dames op het EK U18 is dan ook om ervaring op te doen en te leren presteren onder druk. Dit past ook binnen de visie van de start-up.

De dames komen in de Poule C uit tegen Canada, Portugal en Spanje. Een zeer sterk deelnemersveld, onder andere door de deelname van Canada. Vorig jaar stond Canada nog in de finale van de Commonwealth Games, waar net aan werd verloren van Australië. De reden dat Canada, maar ook de USA in Poule B, deelnemen op het EK is vanwege de weinige wedstrijden die zij kunnen spelen op het eigen continent. Door deelname aan dit EK kunnen beide landen in ieder geval wedstrijdervaring opdoen. Uiteraard spelen beide landen niet mee voor de punten.

Ook Spanje is een tegenstander waar we rekening mee moeten houden. Deze dames trainen namelijk dagelijks met de senioren Dames 7s team van Spanje die uitkomen op het hoogst haalbare niveau, de Women’s Sevens World Series. De pathway van deze jonge Spaanse dames leidt naar promotie tot dit senioren team. De ervaring en kennis door het trainen met het senior dames zullen deze jonge dames dan ook meenemen naar het EK 7s U18 en maken hen daardoor een zeer sterke en geduchte tegenstander.

Portugal is de meest bekende tegenstander van de dames. In aanloop naar het EK stonden zij namelijk al twee keer eerder tegenover elkaar. Een zeer gelijkwaardige tegenstander waar eenmaal werd gewonnen en eenmaal werd verloren. Dit zal dan ook een zeer spannende strijd worden.

De volgende 12 speelsters zijn geselecteerd voor het EK 7s U18:

Naam Club Naam Club
Bowien van der Sluijs RC The Pigs Indy Scholtens RFC Haarlem
Britt Temmink RC The Pigs Jordan Heil AAC Amsterdam
Eline de Graaf Castricumse RC Kika Mulling RC The Pigs
Famke Deelstra RC The Bassets Noa Donkersloot RC The Hookers
Hanne Leutholff RC Zwolle Renate Jansen RC Eindhoven
Helen van Hattem RC The Pigs Tamara Stock RC Delft


De stafleden die meereizen zijn:
Sascha Werlich                 Coach U18
Richard van den Broek     Coach U18
Quintijn van der Roest      Fysio
Pleuni Kievit                       Video analist

Zodra de link naar de livestream bekend is zullen wij deze delen via de Facebook kanalen van de Dames 7s.

We wensen de dames veel succes!!

Foto gemaakt door Carine Stock.