Coronamaatregelen en opleidingen

Coronamaatregelen en opleidingen

De huidige coronamaatregelen hebben ook invloed om de opleidingen die vanuit Rugby Nederland worden gegeven. Hier kunt u lezen welke opleidingen er gegeven kunnen worden en met welke aanpassingen die worden gedaan.

Algemeen
Binnen de RIVM maatregelen blijft het mogelijk om opleidingen aan te bieden bij de clubs. Uit voorzorgsmaatregelen hebben we in overleg met World Rugby de programma aangepast zodat ze veilig gegeven kunnen worden. De theorie onderdelen worden digitaal aangeboden of in de praktijk tijdens clubtrainingen in de buitenlucht. De onderdelen die in het verleden indoor in de clubhuizen werden aangeboden komen te vervallen en krijgen een andere vorm. Betreft de inhoud van de opleidingen worden geen wijzigingen aangebracht en wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Coach opleidingen
De opleiding Gamecoach kan gegeven worden en indien er geen TBM wedstrijden zijn kunnen dit met interne clubwedstrijden bij de TBM ook doorgang krijgen. De World Rugby Coach 1 en World Rugby Coach 2 worden ook aangeboden en hierbij zijn verschillende opties mogelijk. Zie bijlage.

Scheidsrechter opleidingen
Nieuw is de TBM scheidsrechter opleiding en deze wordt gegeven tijdens een jeugdtraining en aansluitend op een zaterdagochtend tijdens een TBM toernooi. Indien er geen toernooi is kan het ook bij interne clubwedstrijden doorgang krijgen. De World Rugby Scheidsrechter 1 opleiding wordt geheel gegeven in de buitenlucht en kan daardoor aangeboden blijven.

First Aid opleidingen
Momenteel bieden we geen First Aid opleidingen aan omdat deze indoor worden aangeboden en de RIVM maatregelen moeilijk kunnen worden aangehouden. Wel zijn er sportmedische clinics mogelijk en zullen we deze vooral digitaal gaan aanbieden aan clubs. Een mooie kans om kader binnen de club te informeren en te ontwikkelen.

Aanbod
Kijk hier voor het huidige aanbod van de opleidingen is te vinden via de webshop van Rugby Nederland. Aanvragen voor opleidingen kunnen gestuurd worden naar opleidingen@rugby.nl

Bestand: 
PDF-pictogram Aanpassingen corona en opleidingen.pdf