Bondscoach Zane Gardiner maakt eerste trainingsselectie van het seizoen bekend.

Bondscoach Zane Gardiner maakt eerste trainingsselectie van het seizoen bekend.

picture Oranje Heren XV in actie Rugby Nederland Rugby Europe Tophy 2019-2020

Vandaag heeft bondscoach Zane Gardiner de namen bekend gemaakt van de 62 spelers die zijn opgenomen in de trainingsselectie (zie hieronder). In het weekend van 5 oktober starten de eerst trainingen, waarna hij al snel met een kleinere groep gaat werken naar de eerste wedstrijd in de "Rugby Europe Trophy Poule". Vanuit de volledige trainingsselectie worden er per interland 23 spelers geselecteerd voor de wedstrijd.

Op 9 november aanstaande wordt het seizoen afgetrapt in Amsterdam met een wedstrijd tegen Oekraïne. Gevolgd door een uitwedstrijd tegen Duitsland op 23 november.

Duitsland eindigde afgelopen seizoen onderaan in de "Men XV Europe Championship". In de Play offs wisten onze oosterburen niet te winnen van trophy-winnaar Portugal, wat ervoor heeft gezorgd dat Duitsland dit jaar uitkomt in de Europe Trophy. Een nieuw team, maar geen onbekende, de Oranje Heren XV stonden eerder dit jaar al tegenover ze tijdens een oefeninterland.

Oekraïne zat afgelopen seizoen ook niet bij onze heren in de competitie, maar voor de oudgediende spelers zijn het wel bekenden. Doordat Oekraïne afgelopen seizoen boven aan wist te eindigen in de "Europe Conference 1 North", wisten zij zichzelf terug te plaatsen in de trophy poule.

Een overzicht van de trophy wedstrijden kan je vinden op de website van Rugby Europe

Binnenkort zal de voorwedstrijd van 9 november bekend gemaakt worden. Dus hou onze communicatiekanalen in de gaten voor tickets. Dit beloofd uiteraard weer een dag met top rugby te worden, die je niet wil missen!

 

Foto : Joyce Huis

Bestand: 
PDF-pictogram Extended squad september 2019.pdf