Bondscoach Gareth Gilbert maakt trainingsselectie tegen Portugal en Tsjechië bekend

Bondscoach Gareth Gilbert maakt trainingsselectie tegen Portugal en Tsjechië bekend

Vandaag heeft bondscoach Gareth Gilbert de namen bekend gemaakt van de 41 spelers die zijn opgenomen in de trainingsselectie voor de aankomende twee interlands in de Rugby Europe Trophy Poule. Vanuit de volledige trainingsselectie worden er per interland 23 spelers geselecteerd voor de interland.

Zaterdag 9 maart speelt het TeamNL Heren XV in Amsterdam de interland tegen Portugal. Dé kraker in de Rugby Europe Trophy Poule. De winnaar van deze wedstrijd is zo goed als zeker verzekert van de eerste plaats in de poule en mag de wedstrijd spelen voor promotie naar de Rugby Europe Championship.

Voorafgaand aan de interland spelen de Oranje Dames XV de halve finale van het 2019 - XV Women Championship (EK) tegen Duitsland. De andere halve finale is tussen Spanje en Rusland. De finale zal worden gespeeld in het weekend van 30 en 31 maart. De locatie is nog onbekend en hangt af van welke twee landen in de finale staan.

Zaterdag 16 maart spelen de Oranje mannen de vierde interland in en tegen Tsjechië. Tsjechië staat nog puntloos onderaan in de poule na drie gespeelde wedstrijden. Vorig seizoen won Nederland met 27-10 tegen Tsjechië

De volledige lijst aan spelers is terug te vinden in toegevoegde bijlage.

Bestand: 
PDF-pictogram Trainingsselectie Portugal en Tsjechië.pdf