Bondscoach Gareth Gilbert maakt Heren XV selectie tegen Zwitserland bekend

Zoekveld

Bondscoach Gareth Gilbert maakt Heren XV selectie tegen Zwitserland bekend

Gareth Gilbert geeft aan dat het een speciale wedstrijd zal worden, vooral omdat afgelopen zomer de assistent-coach van Zwitserland, Eric Melville, is overleden. De wedstrijd zal aan hem worden opgedragen. Het Zwitserse spel zal hierdoor naar verwachting fysiek en met veel passie zijn. Om goede weerstand te bieden, gaat Nederland de wedstrijd tactisch spelen en op die manier de Zwitsers neutraliseren.

De selectie heeft in totaal 5 wijzigingen ten opzichte van vorige week. Helaas zijn David Weersma en Alexander Barendregt geblesseerd geraakt, waardoor zij deze wedstrijd niet mee kunnen doen. Naast deze twee blessures worden er tevens enkele tactische wijzigingen in het team aangebracht met als doel nieuwe combinaties te zien en te testen. Daarnaast is dit een mooie test voor enkele nieuwe jongens om zich te bewijzen op het hoogste niveau, en voor bondscoach Gareth Gilbert om zo meer diepte te creëren in de selectie. Jurgen Jorna, James Colvin en Robin Moenen reizen ook mee en hopen hun eerste speelminuten te maken voor de nationale selectie en hun eerste cap te verdienen. Gefeliciteerd mannen met jullie selectie!

Captain Dirk Danen heef het volgende te zeggen over de wedstrijd: “Na de winst van afgelopen weekend zijn de jongens zeer gemotiveerd om ook het beste uit deze wedstrijd te halen. Het zal een heel ander soort wedstrijd worden, waarbij we vooral op tactisch gebied de Zwitsers slimmer af moeten zijn.”

De wedstrijd wordt aankomende zaterdag 18 november gespeeld, kick-off 15:00 uur, en is live te volgen via de livestream op rugbyeurope.tv.

Foto’s gemaakt door Dennis van de Sande.

Een speciaal dankwoord gaat uit naar Café Cobra die heeft meegeholpen bij het transport van de spelers.
 

Bestand: 
PDF-pictogram Selectie Zwitserland.pdf