Bestuurslid Coen Potters bezoekt Oranje talenten in Nieuw Zeeland

Bestuurslid Coen Potters bezoekt Oranje talenten in Nieuw Zeeland

Foto van links naar rechts:Tamara Stock, Lisa Egberts, Coen Potters, Stan vd Hoven & Lynn Koelman.

Stan, Lisa, Tamara en Lynn zijn 4 Nederlandse rugby talenten die momenteel in Mount Maunganui, Nieuw Zeeland bij de Inside Running Academy trainen en spelen. Allen hebben ze één ding gemeen. Ze willen het hoogst mogelijke niveau in Rugby bereiken.


Stan van de Hoven,

Stan van URC, is al sinds februari 2017 in Nieuw Zeeland en zal daar nog minimaal 2 jaar blijven. Naast Jong Oranje U18 en U20 speelde hij al voor de All Blacks U19 en in het provincie team van de Bay of Plenty. Met een full scholarship heeft hij het erg naar zijn zin en hoopt ook in Nieuw Zeeland nog verder te kunnen komen. Uiteindelijk wil Stan wel dichter bij huis spelen.  


Lisa Egberts (17)

Lisa is sinds januari dit jaar in NZL en blijft er tot het einde van dit jaar. Zeven jaar geleden is ze van judo overgestapt naar rugby en was meteen verkocht. In Nederland speelde ze voor The Wasps en The Dukes, trainde op de Rugby Academy Zuid en Oost en kwam uit voor de Nederlandse Dames 7s en voor de Dames 7s U18.
Vanuit Nieuw Zeeland heeft ze een scholarship ontvangen en na enkele maanden werd ze gescout en uitgenodigd voor het provinciale Bay of Plenty team om mee te doen aan het high performance programma.  “Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en leer elke dag bij over deze fantastische sport!”
Plannen voor erna heeft ze nog niet maar één ding is zeker; het zal met rugby te maken hebben.  

Lynn Koelman (20)

Speelt pas 1,5 jaar rugby nadat ze jaren intensief gewaterpolo-ed heeft.  Ze is bij RC Castricum gaan spelen, dezelfde Club waar haar broer Dave ook speelt. —Dave (Oranje U20) traint en speelt nu bij Massey in Auckland,NZL—.
Eerder dit jaar was Lynn geselecteerd om uit te komen voor het Oranje Dames XV team tegen Duitsland en Spanje.  Een eervolle ervaring die ze nooit meer zal vergeten! 
Hoewel Lynn pas net in NZL is aangekomen geniet ze er al volop van.  Als ze later deze zomer terug naar Europa gaat wil ze bij de Toulouse Espoirs in Frankrijk gaan spelen.

Tamara Stock (20),

Geboren in Zuid Afrika, werd gegrepen door Rugby tijdens een beach toernooi in Nederland. Sindsdien speelt ze bij RC The Hookers.  Tamara kwam twee keer uit voor de Dames 7s U18 en speelde onlangs tegen Spanje in de EK Dames XV finale.
Tamara is al ruim een jaar in NZL op een scholarship en speelt momenteel bij het Marlins rugby team als flanker. Ze heeft plannen om dit jaar op de Amsterdam 7’s te spelen en daarna bij stade Rennais in Frankrijk.
Op de vraag wat het verschil is in trainen en spelen aan de andere kant van de wereld antwoorden ze allen; de intensiteit van het spel is vele malen hoger en er wordt veel tijd besteed aan de basics en details zoals het vangen en passen. Het niveau van de coaches is hoog en de coaches werken ook constant aan zichzelf om te verbeteren. Hier kunnen we 100% van de tijd aan rugby besteden.  Wat we missen? Nieuw Zeeland is weg ver weg van vrienden en familie.