Bekendmaking selectie Oranje Dames XV en Jong Oranje Dames U18

Bekendmaking selectie Oranje Dames XV en Jong Oranje Dames U18

Fotocredits: Marco Breevoort

Er gebeurd weer ontzettend veel in de Dames pathway. Dankzij World Rugby is Hong Kong deze week in Nederland voor een testmatch. Hong Kong is vorig week gestart in Schotland met hun trainingskamp om vervolgens voor twee test matches af te reizen naar Amsterdam. Afgelopen dinsdagavond vond de eerste krachtmeting plaats, een ontzettend spannende pot. Onderstaande selectie nam het op tegen Hong Kong. Een nieuw team, met een nieuwe coach en met Linde van de Velden als captain.

Zoals je op social media wellicht hebt kunnen volgen was het een spannende wedstrijd om te zien, in de eerste helft werd in de laatste minuten de eerste try gescoord door Hong Kong. Tot 10 minuten voor tijd leek hier in de tweede helft weinig verandering in te komen, maar dan wordt er wederom een try gescoord door Hong Kong.

Dit laat Nederland zich niet gebeuren en Willemijn ter Avest breekt door met een krachtige hand off waardoor Nederland van de 0 af komt. Deze try wordt afgemaakt met 2 punten, door de kick van Pleuni Kievit, wat de stand op 7-14 brengt. Uiteindelijk weten de Dames, via Helen van Hattem nog één laatste try te scoren voor het eindsignaal, waaruit blijkt dat beide teams toch gewaagd zijn aan elkaar. Dit resulteert in een eindscore van 12-14.
Inmiddels zijn we druk bezig met de voorbereiding van de tweede wedstrijd, waar Nederland de kans krijgt hun verlies recht te zetten. Morgen, zaterdag 30 november, staan de Dames weer tegenover elkaar. Sylke Haverkorn maakte gister de start selectie bekend voor deze tweede wedstrijd, zie hiervoor de afbeelding hieronder:

Zaterdag beloofd een extra speciale dag te worden dankzij het voorprogramma wat gepland staat, zorg dat je dit niet mist. Voor het eerst in de geschiedenis staat er een Jong Oranje U18 Dames team klaar, die het gaan opnemen tegen het Engelse, Cobham.
Hoofdcoach Elke van Meer is ontzettend trots op deze nieuwe ontwikkeling en gaat, samen met Mats Marcker, deze uitdaging dan ook graag aan.
Onder aan dit bericht is de selectie voor deze wedstrijd te vinden.
Ben jij er morgen bij?

Zaterdag 30 november 2019
Kick-off Jong Oranje U18 Dames – Cobham 11.30 uur
Kick-off Oranje Dames XV – Hong Kong 13:30 uur
Locatie: NRCA Amsterdam, Bok de Korverweg 6
Livestream: https://youtu.be/YwWN_yD4Os0
Entree: gratis

Bestand: 
PDF-pictogram Jong Oranje U18 Dames.pdf