Bekendmaking Jong Oranje selecties seizoen 2020-2021

Bekendmaking Jong Oranje selecties seizoen 2020-2021

Afgelopen seizoen heeft Rugby Nederland weer veel jonge talenten mogen verwelkomen op de landelijke Rugby Development Dagen (RDD) in Amsterdam. Er stonden zes RDD’s op de planning waarvan er uiteindelijk drie niet door konden gaan vanwege het coronavirus.
Nu het nieuwe seizoen vanaf september weer gaat starten, kunnen wij alvast de trainingsselectie van seizoen 2020-2021 voor Jong Oranje Onder 17 en Onder 18 bekend maken.
Normaliter is dit ook het moment waarop wij de kersverse nieuwe Onder 16-selectie bekend maken voor het nieuwe seizoen, was het niet dat de laatste drie RDD’s niet hebben plaatsgevonden. Er is een onvolledig beeld van deze groep waardoor we genoodzaakt zijn het dit jaar een klein beetje anders aan te pakken. Lees hieronder verder.

Bekendmaking Jong Oranje O17 en O18 selectie

De huidige selecties voor Jong Oranje Onder 16 en Onder 17 schuiven door naar de Onder 17 en Onder 18 selectie van volgend seizoen. In de eerste helft van het seizoen zijn er op de drie Rugby Development Dagen die wel plaats vonden een aantal spelers die opvielen en bij de selecties zijn gevraagd. Onderaan dit artikel is de complete selectie te vinden inclusief de verschuivingen die dit jaar hebben plaatsgevonden. Gefeliciteerd jongens! Een aantal spelers heeft aan de hand van feedback te horen gekregen dat ze komend seizoen geen onderdeel meer zullen zijn. Eerder werd de coaching staf van beiden teams al bekend gemaakt, hieronder ook nogmaals te lezen.
De geselecteerde spelers zullen via hun teammanagers later meer informatie ontvangen over de start van de trainingen.


Coachingstaf Onder 17, seizoen 2020-2021
Hoofdcoach   Arno Mansveld
Assistent-coach  Rik van Dijk
Assistent-coach  Glenn Vertongen
Teammanager  David Lipman


Coachingstaf Onder 18, seizoen 2020-2021
Hoofdcoach   Alex Chang
Assistent-coach  Marc Mistou
Assistant-coach  Roberto Warmerdam
Verdedigingscoach Mathew Cripps
Kracht en conditie Machiel van Kolck
Teammanager  Marc Drenth

Nog geen bekendmaking Jong Oranje O16 selectie

De selectoren van de RDD hebben tijdens de eerste drie Rugby Development Dagen een selectie van 90 spelers kunnen maken. Deze 90 spelers krijgen uiterlijk eind juli een uitnodiging om als nog één keer naar het NRCA, in Amsterdam te komen voor een klein mini toernooi. Er worden vier teams gevormd om te rugbyen en na aanleiding van dit mini toernooi besluiten de nieuwe Onder 16 coaches wie ze uitnodigen voor de trainingsselectie van Jong Oranje Onder 16 voor het seizoen 2020-2021.
 

Coachingstaf Onder 16, seizoen 2020-2021
Hoofdcoach  Raymond Offermans
Assistent-coach  Samantha Martinez Gion
Assistent-coach  Pieter Schoonraad
Teammanager   Rashid Rusch

 

Van Rugby Development Dagen naar Regio Rugby
Voor de spelers die niet geselecteerd zijn is er het nieuwe seizoen weer de mogelijkheid om jezelf als spelers in de picture te spelen via het Regio Rugby, via het Regio Rugby heb je nog altijd de kans om voor een selectie gevraagd te worden. Zoals eerder al te lezen was op onze website zijn de Rugby Development Dagen een transformatie ondergaan. Van Rugby Development Dagen naar Regio Rugby, lees hier meer over de verandering.


Meer informatie over het nieuwe Regio Rugby komend seizoen zal eind deze zomer aan de clubs worden gestuurd. Overige trainingsselecties zoals de Oranjedames en Oranje eren en Jong Oranje Onder 20 worden later bekendgemaakt.

Bestand: 
PDF-pictogram Trainingsselectie Jong Oranje U17 juli 2020.pdf, PDF-pictogram Trainingsselectie Jong Oranje U18 juli 2020.pdf