Bekendmaking coaches nationale selecties 2020-2021

Bekendmaking coaches nationale selecties 2020-2021

Rugby Nederland wil jullie graag voorstellen aan de coaches en teammanagers die komend seizoen van start gaan met onze nationale selecties. Komend seizoen zullen een aantal coaches zich niet binden aan één selectie maar hun expertise uitvoeren binnen de trainingen van verschillende teams. Op het moment van schrijven kunnen wij nog geen wedstrijd- en/of toernooidata bekendmaken. 

 

Oranjeheren XV
Zane Gardiner zal voor het tweede seizoen op rij de hoofdcoach zijn van de Oranjeheren en kijkt met trots terug naar een ongeslagen eerste seizoen. Het nieuwe seizoen is nog lang niet duidelijk en hangt af van zowel de beslissing van Rugby Europe als de wedstrijden van de Championship. Rugby Europe heeft de intentie om zowel de niet gespeelde wedstrijden van de International Championship als de wedstrijden van de International Trophy dit najaar alsnog te spelen. En dan dus ook de daarop volgende promotie/degradatie-wedstrijden. Het nieuwe competitieseizoen zal dan van start gaan in de internationale window februari tot april 2021. Zodra de tegenstanders en wedstrijddata bekend zijn wordt dit gedeeld. Eén ding is wel zeker: alle wedstrijden die nog niet duidelijk zijn, zullen uitsluitend uitwedstrijden betreffen.

Coachingstaf
Hoodcoach Zane Gardiner
Assistent-coach Job Völker
Verdedigingscoach Mathew Cripps
Kracht & Conditie Emmanuel Peyrezabes
Fysiotherapeut Antoine van den Berg
Teammanager Robert Penris

 

 


 

 

 

 

 

 

Oranjedames XV
Ook Sylke Haverkorn, de hoofdcoach van de Oranjedames XV, geassisteerd door Pien Selbeck, zal ook komend seizoen verder bouwen aan het team waarmee ze afgelopen seizoen van start ging. Nieuw dit seizoen start ook Katie Turnbull, met haar expertise op het gebied van kracht en conditie. Met nog één wedstrijd op de planning van afgelopen seizoen, zal de focus eerst liggen op de nog in te halen wedstrijd tegen Spanje, in Spanje. Ook deze Championshipwedstrijd hoopt Rugby Europe komend najaar in te halen. Daarna zal meer duidelijk worden over de competitie van komend seizoen en zal moeten blijken hoeveel damesteams deelnemen aan de Rugby Europe Women Championship.

Coachingstaf
Hoofdcoach Sylke Haverkorn
Assistent-coach Pien Selbeck
Kracht&Conditie Katie Turnbull
Fysiotherapeut Quintijn van der Roest & Bas Besselink
Teammanager Josina Verweij

 

Oranjedames 7s
Seizoen 2019-2020 werd volledig van tafel geveegd door de uitbraak van het coronavirus. Rugby Europe heeft nog niet laten weten hoe ze opnieuw invulling geven aan de afgelasten Grand Prix Series waar onze Oranjedames in eerste instantie afgelopen aan mee zouden doen. Zodra er meer duidelijkheid is zal Rugby Nederland dit naar buiten brengen.

Coachingstaf
Hoofdcoach Sylke Haverkorn
Assistent-coach Pien Selbeck
Kracht&Conditie Katie Turnbull
Fysiotherapeut Quintijn van der Roest & Bas Besselink
Teammanager Josina Verweij

 

Jong Oranje Onder 23
Jong Oranje Onder 23 zal komend seizoen nieuw leven worden ingeblazen. Een team waar spelers via verschillende wedstrijden kunnen laten zien dat ze klaar zijn voor de Oranjeheren XV. Het team bestaat uit spelers die ook betrokken kunnen zijn bij de selectie van Jong Oranje Onder 20 en de Oranjeheren XV. Het is een aanpak om de spelers in deze leeftijdsgroep in het Pathway te houden in de fase waar ze fysiek nog net niet klaar zijn voor een plek in Oranje. Het team maakt geen deel uit van een officiële competitie van Rugby Europe.

Coachingstaf
Coördinatorcoach Matt Roper
Assistent-coach Allard Jonkers
Verdedigingscoach Mathew Cripps

 

Jong Oranje Onder 20
Marcello Melpignano kon afgelopen seizoen helaas niet met zijn team afreizen naar het EK in Portugal. Voor Jong Oranje Onder 20 is er dit jaar een nieuwe coachingstaf gevormd: een combinatie van de begeleiding die zich afgelopen seizoen met Onder 20 en Onder 18 bezighield. De schone taak aan deze coaches om een nieuw team te vormen waarmee ze zullen streven de prestaties van 2019 te evenaren. De locatie en datum van het EK worden nog bevestigd.

Coachingstaf
Hoofdcoach Marcello Melpignano
Assistent-coach Wilnus Versteijnen
Assistent-coach Matt Allnut
Verdedigingscoach Mathew Cripps
Kracht&Conditie Machiel van Kolck
Fysiotherapeut Fysio Cura Plaza
Teammanager Maarten Witte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jong Oranje Onder 18
Deze selectie maakt zich op voor hun eerste EK, onder begeleiding van een ervaren coachingstaf die met de spelers zijn meegegroeid vanuit de Onder 17. Hoofdcoach Alex Chang heeft al aardig wat ervaring in de Europese competities waaronder als coach van de Oranjeheren XV als de 7s. De datum voor het EK is nog niet officieel bekendgemaakt, hierover later meer.

Coachingstaf
Hoofdcoach Alex Chang
Assistent-coach Marc Mistou
Assistent-coach Roberto Warmerdam
Verdedigingscoach Mathew Cripps
Kracht & Conditie Machiel van Kolck
Fysiotherapeut Fysio Cura Plaza
Teammanager Marc Drenth

 

Jong Oranje Meiden Onder 18
Na een succesvol eerste seizoen, wordt de lijn doorgezet onder begeleiding van Elke van Meer. Een ervaren sevens- en fifteensspeelster die nauw samenwerkt met coaches van de andere damesselecties. Deze uitbreiding in het damesprogramma moet uiteindelijk gaan bijdragen aan een sterkere basis voor onze nationale damesselecties.

Coachingstaf
Hoofdcoach Elke van Meer
Assistent-coach Katie Turnbull
Fysiotherapeut Quintijn van der Roest & Bas Besselink
Teammanager Josina Verweij

 

Jong Oranje Onder 17
Deze groep is grotendeels doorgestroomd vanuit de Onder16-selectie en heeft elkaar al goed leren kennen afgelopen seizoen. Met een paar wisselingen in de staf is het team er weer klaar voor om het veld op te gaan. Komend seizoen bouwt de groep door aan de basis die zij in het eerste jaar wisten neer te zetten.

Coachingstaf
Hoofdcoach Arno Mansveld
Assistent-coach Glenn Vertongen
Assistent-coach Rik van Dijk
Fysiotherapeut Fysio Cura Plaza
Teammanager David Lipman

 

Jong Oranje Onder 16
Elke seizoen start een nieuwe groep spelers aan een spannend Oranje-avontuur. Dit team wordt samengesteld vanuit de Rugby Development Dagen die het seizoen daarvoor hebben plaatsgevonden. Coaches, spelers en overige experts analyseren de spelers die deelnemen en selecteren aan het eind van het seizoen de nieuwe spelers voor Jong Oranje Onder 16.
Afgelopen seizoen zijn de laatste drie van de zes dagen niet doorgegaan waardoor deze selectie voor 2020-2021 nog niet is bekendgemaakt. Wel is de coachingstaf voor dit onder16-team al samengesteld en druk bezig met de voorbereidingen. Jong Oranje Onder 16 zal het eerste seizoen rustig kennismaken met het nationale Pathway en een aantal oefenwedstrijden spelen.

Coachingstaf
Hoofdcoach Raymond Offermans
Assistent-coach Samantha Martinez Gion
Assistent-coach Pieter Schoonraad
Fysiotherapeut Fysio Cura Plaza
Teammanager Rashid Rusch

 

Een sterk team van coaches en managers om weer een geweldig oranjeseizoen tegemoet te gaan! We hopen op een seizoen waar veel gespeeld mag worden en waar we jullie weer in grote getalen in ons stadion mogen ontvangen.

- Dennis van de Sande