Beëindiging partnership EY en Ladies 7s NL programma per eind dit jaar

Beëindiging partnership EY en Ladies 7s NL programma per eind dit jaar

EY

EY beëindigt eind dit jaar officieel de partnership met het Ladies 7s NL programma. Dit is in lijn met de ingeslagen route van EY waarin ook de partnership van NOC*NSF en wordt beëindigt en daarmee alle Olympische programma’s die door NOC*NSF en EY worden ondersteund.

Vijf jaar geleden startte de “Road to Rio” voor het Olympisch programma van de Ladies 7s NL. De doelstelling was duidelijk. Kwalificeren voor de Olympische Spelen. De strategie werd opgezet en de pathway uitgestippeld. EY zag de potentie van het team en de strategie en besloot dan ook de Ladies 7s NL te steunen op hun weg naar de Olympische Spelen.

Ondanks het niet kwalificeren zijn er gedurende de vier jaar partnership vele mooie successen geboekt. Het programma is uitgegroeid van een groep van dames die XVs speelde naar een volledig programma met fulltime 7s dames, een talententeam ondersteund door CTO Amsterdam en een dedicated coaching staf onder leiding van Sascha Werlich. Dit is deels te danken aan de hulp en toewijding vanuit EY. Sascha Werlich, Head High Performance Ladies 7s, over de partnership: “De samenwerking tussen EY en het programma was altijd zeer prettig. Niet alleen was EY heel nauw betrokken bij het programma maar stonden zij ook altijd klaar om ons te ondersteunen op de momenten dat wij dit nodig hadden. Niet alleen financiële ondersteuning maar daadwerkelijk meehelpen aan de bekendheid van de sport en programma.”

Joost Takken, bestuurslid verantwoordelijk voor Topsport: “Namens het gehele bestuur en Rugby Nederland wil ik EY bedanken voor de toewijding en steun aan het programma. Gelukkig zijn we in staat het programma te continueren, met als eerste uitdaging te kwalificeren voor de World Series 2018/2019.”