Alle nationale selecties ongeslagen in "Super Weekend" voor Rugby Nederland

Zoekveld

Alle nationale selecties ongeslagen in "Super Weekend" voor Rugby Nederland

Niet alleen de Heren 15s kwamen in actie dit weekend. Ook de Dames 15s, Dames 7s U18 en Jong Oranje 15s U17 speelden dit weekend. Hieronder per selectie een kort verslag.
 

Dames 15s, de Dutch Lions
Afgelopen weekend hebben 24 speelsters, spelende als Dutch Lions, een trainingswedstrijd gespeeld in en tegen België. Het doel van de wedstrijd was vooraf helder: vanuit je eigen kracht spelen en laten zien wat je in je hebt.

Met elf speelsters U21 is dit een zeer jonge, enthousiaste groep. Voor 15 speelsters was dit zelfs de eerste keer dat ze konden proeven aan het ‘Oranje’ Dames 15s shirt, die voor nu blauw is tot een officiële interland wordt gespeeld. Ook mooi om te zien is dat de 24 speelsters verdeeld zijn over 11 clubs in Nederland en 2 in het buitenland. Dat laat zien dat de clubs investeren in de dames en het niveau over de hele linie beter wordt.

Niet alleen veel nieuwe gezichten in het veld maar ook naast het veld stond een nieuw gezicht; Katie Turnbull, de trainer/coach van de Bassets dames, heeft zich aangesloten bij de coaching staff.

Omdat het een trainingswedstrijd was kon er continue doorgewisseld worden zodat verschillende combinaties bekeken konden worden. Hoewel er veel punten zijn waaraan gewerkt moet worden was de coaching staff erg tevreden over de manier van spelen.
De spelers hebben laten zien dat ze hard willen werken voor zichzelf én voor elkaar. Ze zijn gretig, leergierig en hebben potentie. De individuele skills zijn overwegend van een redelijk niveau. Dat betekend dat we de focus in de trainingen vooral kunnen leggen op unit en teamplay. Voor spelers die extra willen werken aan de individuele skills bieden we ook die mogelijkheid.

Zaterdag 2 december is er een onderlinge wedstrijd. Na deze wedstrijd zullen er speelsters afvallen en wordt de trainingsselectie voor het EK gemaakt. Sommige speelsters zullen terug naar de club gaan om aan hun basic skills te werken, andere speelsters zullen we vragen te blijven mee trainen in de vorm van een talentontwikkeling voor de Dames 15s.

Uiteindelijk wonnen de Nederlandse dames de wedstrijd met als eindresultaat 17 - 39 in het voordeel van de Dutch Lions.

Vanuit Cura Fysio Plaza werd de medische ondersteuning weer uitstekend verzocht.

Dames 7s U18, de Dukkies
Zaterdag 18 nov speelden de Dames 7s U18, de Dukkies, een oefentoernooi bij RC Octopus in Uden. Het doel van het toernooi voor de Dukkies was speelminuten maken, ontwikkeling en ervaring opdoen tegen teams die op hetzelfde niveau presteren.

Hier werd gespeeld tegen het Dames 7s U18 team van België, zowel 1ste  als 2de team, en Worthing College. Dit Engelse team komt ieder jaar naar Nederland om wedstrijdervaring op te doen. Ondanks het koude en gure weer sterke windstoten presteerden de dames zeer goed. 

Na alle reguliere wedstrijd te hebben gewonnen werd de finale gespeeld tussen de Dukkies en Worthing College. Een zeer uitdagende wedstrijd omdat de fysiek sterke Engelse dames, voornamelijk 15s spelers, de Dukkies bij iedere breakdown onder druk zetten. De dames wisten uiteindelijk, gebruikmakend van hun snelheid, de wedstrijd overtuigend te winnen.

Een groot dankwoord gaat uit naar de organisatie van RC Octopus die wederom een goed georganiseerd toernooi hebben neergezet. Ook de medische verzorging vanuit Fysio Cura Plaza was weer uitstekend!

Jong Oranje 15s U17
Afgelopen zondag speelde Jong Oranje U17 een oefenwedstrijd tegen Worthing College. De wedstrijd werd gespeeld bij The Dukes in Den-Bosh.

Dit was de eerste oefenwedstrijd voor Jong Oranje U17. Het doel was om spelers op verschillende posities en in verschillende combinaties in een wedstrijd situatie te observeren.
Focus lag vooral op support-spel in de aanval en samenwerken in de verdediging.
Om iedereen zoveel mogelijk te laten spelen was de selectie in 2 teams verdeeld. Team Rood en Team Blauw.

Beide teams speelden elk een helft tegen Worthing College en daarna nog een helft tegen elkaar.
Opvallend was dat de verdediging van team rood erg sterk was terwijl bij team blauw goed support-spel domineerde.

De wedstrijd werd gewonnen door Jong Oranje met 29-7. De coaches zijn blij met het resultaat en zullen naar aanleiding van de wedstrijdanalyse de trainingsstof voor de komende periode bepalen.