Alex Chang nieuwe bondscoach Heren Sevens

Alex Chang nieuwe bondscoach Heren Sevens

Alex Chang is door Rugby Nederland aangesteld als bondscoach voor het nationale Heren Sevens heren team. Alex is geen onbekende voor de bond want hij was in het verleden al bondscoach van Heren HXV en is momenteel verbonden aan de Rugby Academy Oost en ook bondscoach Jong Oranje U16 en hoofdtrainer bij de Dukes.

Rugby Nederland zal in het weekend van 8/9 juni weer deelnemen aan het Europees Kampioenschap Sevens in de Conference. De afgelopen jaren heeft Rugby Nederland geen sevens programma voor heren gehad. De ambitie vanuit Rugby Nederland is om meer aandacht te geven aan sevens voor heren en dit komende kampioenschap zal een eerste stap zijn om op  structurele wijze het sevens programma weer op te bouwen.

Met de aanstelling van Alex zal de komende periode de selectie gevormd worden en toegewerkt worden naar het Europees Kampioenschap en het nieuwe pathway voor heren sevens. Binnenkort zal de trainingsselectie bekend worden gemaakt en het programma richting het toernooi. In voorbereiding zullen de Heren Sevens nog te zien zijn tijdens de Amsterdam 7’s