Afscheid Sascha Werlich en Richard van den Broek

Afscheid Sascha Werlich en Richard van den Broek

Per 1 januari 2019 hebben Talent Coach Richard van den Broek en Bondscoach Sascha Werlich afscheid genomen van het Dames programma.

In de loop der jaren zijn Richard en Sascha een hecht team geworden die met veel liefde en passie het Dames programma onder hun hoede hadden. Rugby Nederland is Richard en Sascha dan ook zeer erkentelijk voor hun inzet voor de dames selecties in Nederland. Sascha heeft ruim 18 jaar een grote bijdrage geleverd op verschillende manieren aan het Oranje Dames XV en het TeamNL Dames 7s programma, waaronder meerdere WK's en deelname aan de World Series als hoogtepunten. Richard heeft inmiddels 6 jaar mee gedraaid in het dames programma, waaronder als Development Coach en Talent Coach. Met diverse hoogtepunten waaronder de World serie Qualifier in Hong Kong en de World Series in Amsterdam. Ook de ontwikkeling van de sevens meiden op een toernooi als Heidelberg en het opzetten van een hoogwaardig zij-instroom programma zijn ontwikkelingen waar Richard veel tijd en energie heeft ingestoken.

Beide wisten een sterke band op te bouwen met het team en de spelers en vlogen overal met ze heen. Sascha en Richard zullen betrokken blijven bij het geven van rugby opleidingen.

Bestuur Rugby Nederland.

 

Fotocredits: Joyce Huis Fotografie